Hooikoorts in de winter

januari 20, 2019 in Nieuws

Door het zachte en warme weer in december en januari loopt de ontwikkeling in de natuur een maand voor op schema. Mensen die last hebben van hooikoorts moeten eerder dan normaal rekening houden met klachten door de pollen van hazelaars en elzen. (AD 13-01-2019)

De hazelaar kwam al in december op grote schaal in bloei, rond de kerst bloeiden de elzen. Bij droog en winderig weer geven de katjes van deze bomen hun stuifmeel of pollenkorrels af aan de lucht. Mensen die hiervoor gevoelig zijn kunnen allergische reacties ervaren in de vorm van hooikoortsachtige klachten. Komende week is bij droog weer de tweede lichting elzenpollen te verwachten.

Wie last heeft van hooikoorts kampt met tranende ogen, niesbuien en opgezette oogleden. Zelfs een grieperig gevoel komt voor en je wordt er doodmoe van. Ieder heeft daar zijn eigen aanpak bij, van medicatie tot vaseline in de neus of binnen blijven. Bij Pollennieuws vind je allerlei tips en wanneer welke pollen vliegen.

Naar de acupuncturist!
Er is echter nog een andere oplossing: naar de acupuncturist! Acupunctuur kan snel verlichting van de klachten geven. Wie in een andere periode hooikoorts-klachten krijgt, kan zich preventief  laten behandelen. Een paar maanden voor ‘jouw tijd’ is het meest effectief. Maar ook als je er midden in zit: maak een afspraak!